Skiss på en hotellobby

Blogg, Inredningsskolan / Permalink / 0
I veckan började ett nytt delmoment i kursen inredning. Nu läser vi om inredning av offentlig miljö med inredningsarkitekten Kerstin Ronnemark. Vi fick bland annat en uppgift att välja ut fem produkter till en offentlig miljö. Alternativen var;
 
-hotellobby
-vänthall på en tågstation
-skolmatsal i en grundskola
-matsal på ett äldreboende. 

Jag valde hotellobby direkt!
Det svåra med den här uppgiften var att endast få välja ut fem produkter. Jag har helhetsskissen färdig i huvudet och tycker det känns lite jobbigt att inte få gå all in, men uppgiften är som den är. Jag lägger ut den för att visa lite hur jag tänker när jag inreder. 
 
Kartells Plastic duo soffmodul har jag valt för dess enkelhet och stramhet. Jag gillar detaljerna på soffan och den ljusa färgen som är väldigt lätt att addera textilier till för variation. Den här modellen är funktionell och rymmer flera sällskap på en och samma gång.

Det finns en ensits sektion där man kan sitta lite för sig själv, en större sektion för lite större sällskap och en mindre sektion rygg i rygg. Jag tänker mig att addera fåtöljer och andra sittmöjligheter åt de tre olika hållen som binder samma varje sektion till en grupp för sig trots att soffmöbeln är en och samma. Flera sidobord och ett större runt bord i mitten på varje grupp väljer jag för att binda ihop det ännu mer.

Blå stations fåtölj Taylor med ram, rygg och armstöd i plywood och nozag känns som ett givet val. Underredet är i pulverlackat stål och läderdetaljerna tycker jag känns stilrena med synliga röda sömmar som ger en modern touch.
Jag tycker det känns viktigt att ha armstöd på fåtöljen då allt från småbarn till äldre personer ska kunna sitta här säkert och utan problem att sätta/resa sig.
Eftersom fåtöljen är i en helt annan färg än vad soffan är och man tycker detta känns för vågat tänker jag mig att man kan få kuddfodral sydda till sig i samma svarta tyg/läder med röda sömmar att lägga i soffan.


 

Det här är en skaftvävd matta som heter Häggå och är från Kasthall. Den ger stor frihet att kombinera mönster, färger och accenter som man själv vill. Att man kan välja mellan fem olika mönster och 160 olika enfärgade och melerade garner tycker jag känns bra så man kan få precis det man vill ha. Man kan lägga till accentfärger som ränder eller dela in mattan i flera färgfält - möjligheterna är oändliga.

Färgerna i just den här mattan på bilden tycker jag passar de möbler som jag har valt. Återigen upplock av färger och stil. Den känns som pricket över i:et och kommer göra hotellobbyn fulltalig.

  

Studio Almedahls flamsäkra trevira cs gardintyg har jag valt att ha, kanske i dubbla längder för att få en tjock tygvägg som gör det mer ombonat i hotellobbyn. Jag väljer en beige färg som heter 448 ur deras kollektion och plockar på så sätt upp det beiga som finns i soffan och i mattan. Att plocka upp färger gör att det blir en lugnare och behagligare känsla vilket leder till trivsel i rummet.

Med mer tyg och ett snyggt fall gör det även att det blir struktur och mer liv på väggen/i fönstret där gardinen hänger och inte den här platta känslan som man så lätt kan få med för få längder. Gardinerna vill jag hänga från taket och ner till golvet för att det ska kännas högre i takhöjd.
Ju mer tyg desto mer ljudabsortion får man som resultat i en annars lite livlig hotellobby med in och utcheckningar och kanske mingel vid en mindre bar.

 

Zeros Silo-Note design studio är en klassisk och minimalistisk pendellampa med en tydlig industriell karaktär. Jag valde denna armaturen för dess flexibilitet och förmågan att stiga fram i ett rum och verkligen synas eller ta ett steg tillbaka och smälta in i sin omgivning beroende på färgval och placering. Att få upp de i tak tillsammans med liknande golvlampor runt om sektionerna kommer ge en mysig känsla.
Till top